Håndarbejdets fremme

Find professionel inspiration til dine smykker og ure

Som smykkemager kan et være svært at finde på nye projekter, det er uafhængigt af niveauet. Derfor kan det altid være en hjælp at finde inspiration hos professionelle. De må jo eje en vis ekspertise.

Selv de professionelle låner hist og her for at skabe det bedste produkt – de bedste smykker og ure. Det er er forudsætning for vores kreative skaberkraft, at vi kan lade os inspirere.

Der findes ingen kunster, håndværker eller lagermand, der ikke har fundet inspiration hos en professionel. Det er sådan vi lære, det er sådan vi bliver de bedste til vores fag eller hobby.

Inspiration kan komme alle steder fra

Hvor skal du så lede? I de forskellige blade og på nettet? Det lyder som en rigtig god idé. Der er nemlig masser af godt konstruerede smykker og ure, du kan finde inspiration i.

De er som nævnt i forskellige blade, på netaviser, instagram og mange, mange andre steder. Det er med at undersøge det for at blive bedre, end du allerede er.

Inspirationen for vi altid af vide kan komme alle steder fra: en gåtur i naturen, en tur i supermarkedet. Og det er sandt, der så mange forskellige elementer i vores hverdag, hvor vi kan hente inspiration.

Men når det gælder smykker og ure, der er et svært håndværk at mestre. Så kan du med fordel finde inspiration hos professionelle. Forsøge at gøre ligesom dem. Hvis ikke for at blive lige så gode, så for at lære noget af deres teknik.

Øvelse gør mester

Udover internettet kan der være forskellige workshops nær dig. Det kan være, du kan finde arrangement, hvor professionelle fortæller, hvordan de bærer sig ad med at skabe fantastiske smykker og ure.

Sådan bliver dine egne hjemmelavede smykker og ure, så gode som overhovedet muligt. Ved ikke at være bange for at spørge om hjælp og ved at øve.

Øvelse, øvelse, øvelse. De tre ø’er, der kan give enhver udlænding hovedpine, når de lære det danske sprog. De er værd at huske på, for det sådan – og kun sådan – du bliver bedre.

Det er ved at blive ved, selv når det er svært. I de hårde tider og hårde situationer lærer vi allermest. Så bliv bare ved, selvom det virker svært og uoverskueligt at blive lige så god som de professionelle.

Vær’ ikke bange for at låne

Du er jo allerede i gang med det, så det kommer nok ikke bag på dig. Men at låne, at finde inspiration fra andre eller at stjæle med arme og ben, er okay, når du er nybegynder.

Der kommer ikke nogen efter dig og vil sagsøge, for det er sådan du bliver bedre. Det er en forudsætning for dit arbejde med smykker og ure – hobby eller profession.

Så find dig noget inspiration. Gør det hvor end du kan og har lyst. Brug den, øv dig og vær’ aldrig bange for om du låner lige rigeligt. Sådan bliver du bedre til at lave smykker og ure. Tag og kom i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *